PROJEKT OGRIZOVIĆEVA
PROJEKT VRBANI-ULICA VRBJE BB

O projektu

jarun

Jarun je zagrebački kvart koji sadrži i istoimeno jezero, nalazi se na jugozapadnom dijelu Četvrti Trešnjevka – jug. Smjestio se između Horvaćanske i obale rijeke Save te naselja Horvati, Srednjaci, Gajevo i Gredice na istoku, Staglišće na sjeveru te Vrbani i Prečko na zapadu. Naselje Jarun pripada istoimenomu mjesnom odboru, a dio je Rimokatoličke župe Duha Svetoga, čije je središte uz crkvu “Sv. Mati Slobode”.

Naselje ima i istoimeno jezero u čijem sklopu se nalazi veslačka staza dužine 2 km. Jezero Jarun se, osim od veslačke staze, sastoji od dva povezana jezera za kupanje i rekreaciju, Veliko jezero i Malo jezero i šest otoka (Otok Univerzijade, Otoka Trešnjevka, Otok Hrvatske mladeži, Otok divljine, Otok veslača i Otok ljubavi).

Objekt JARUN se sastoji od 31 stambene jedinice i 36 garažnih parkirnih mjesta povezanih liftom. Na zapadnoj strani objekta je novo uređeni parkić za djecu.

U samoj blizini se nalaze škola, vrtić, crkva, tržnica te mnogi kafići i trgovine.
Na par minuta hoda se nalazi tramvajska I bus stanica, a ulaz na Jarunsko jezero je na samo 800m od objekta.

Objekt se gradi sa ciljem dobivanja energetskog certifikata B. Postoji mogućnost spajanja stanova u veću stambenu jedincu.

Sam položaj lokacije osigurava kvalitetnu prometnu povezanost sa svim djelovima grada.

Useljenje – kolovoz 2015. godine

 

Share